Tieners

Wij zetten ons in voor tieners uit Utrecht. Het maakt niet uit hoe je er uit ziet of waar je in gelooft. Hier mag je jezelf zijn.

Tieners

Wij organiseren verschillende activiteiten voor jongeren uit Utrecht. Elk project heeft zijn eigen doelgroep en methodiek en wordt gecoördineerd door één van onze betaalde medewerkers. Wij streven naar kwaliteit en willen graag een ‘thuis’ zijn voor kwetsbare tieners. Onze activiteiten worden gefinancierd door donateurs, fondsen en subsidies.

Wij willen jongeren preventief bereiken. Ons jongerenwerk heeft daarom verschillende vormen:

In deze activiteiten werken we aan het vergroten van het zelfvertrouwen van tieners en het ontdekken van hun eigen identiteit. Ook zetten we tijdens workshops en trainingen in op het vergroten van de weerbaarheid van kwetsbare tieners. Dit doen wij door krachtgericht te werk te gaan met de focus op de toekomst. Hierbij geeft de tiener zelf de richting aan.

Meidenclubs

In de verschillende meidenclubs die wij in Utrecht aanbieden werken wij met de methodiek SuperWoman. De methodiek is gericht op het vergroten van de eigenwaarde en het werken aan een positief zelfbeeld. Door middel van leuke activiteiten maken tienermeiden kennis met verschillende relevante thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld. De meeste meiden die de clubs bezoeken zijn in de leeftijd van 10-14 jaar. Klik op de knop hieronder voor de verschillende locaties en tijden.

Lees meer

Huiswerkklas

Elke maandag is er in ons pand aan de Lessepsstraat 78 een huiswerkklas voor tieners van 15.00-17.00 uur. Alle jongens en meiden uit de groepen 7/8 van de basisschool en de middelbare school zijn welkom. De huiswerkklas wordt begeleid door vrijwilligers en professioneel jongerenwerkers. De huiswerkklas is gratis.
Wil je ook een keer komen? Meld je dan aan door te mailen naar angelique.slootweg@yfc.nl

* We houden rekening met de coronamaatregelen. Mocht de huiswerkklas hierdoor niet doorgaan, dan ontvangen de deelnemers een bericht.

BRAINstorm

BRAINstorm is een nieuw initiatief waarbij jongeren leren omgaan met de uitdagingen in hun leven. Zij leren ongezonde stress herkennen en weten hoe zij hier mee om kunnen gaan. Hierdoor kunnen zij zich beter concentreren op school en zitten ze lekkerder in hun vel. Elk voor- en najaar start er een nieuwe groep. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Lees meer

Zoals JIJ

Zoals JIJ is een maatjesproject voor Utrechtse tienermeiden van 14-18 jaar. Meiden kiezen zelf hun maatje op de website.
Zoek je een maatje of wil je een maatje worden? Kijk op www.zoalsjij.nl voor meer informatie.

 

Website Zoals JIJ

Zoals HIJ

Zoals HIJ is een maatjesproject voor Utrechtse jongens van 15-21 jaar. Vanuit ons maatjesproject Zoals JIJ ontdekten we dat ook veel jongens iemand missen om activiteiten mee te doen, te praten en samen te bouwen aan de toekomst. Daarom bieden we nu ook een maatjesproject aan voor jongens. Ook bij Zoals Hij kun je zelf je maatje uitkiezen op de website. Zoek je een maatje of wil je een maatje worden? Kijk op www.zoalshij.nl voor meer informatie.

Website Zoals HIJ

Zoals Mama

Als meisje is je moeder vaak je eerste rolmodel. Wat zegt ze? Hoe gaat ze om met anderen? Meiden kijken vaak tegen hun moeder op. Tegelijkertijd kan het moederschap soms een uitdaging zijn.

Met ons nieuwe project ZOALS mama willen we moeders en dochters inspireren om elkaar tijd en aandacht te geven. Door middel van informatie in onze nieuwsbrief en inspiratie op ons Instagram-account blijf je als mama op de hoogte van de snelle ontwikkeling waar je dochter in zit en ontvang je praktische tips. Meer weten? Klik op de onderstaande button.

Meer info over Zoals Mama

Coaching

Naast onze reguliere groepsactiviteiten bieden we ook één op één begeleiding aan. Deze coaching is speciaal voor tieners die extra hulp kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het hebben van problemen thuis, op school of met vrienden. Ook kun je denken aan het hebben van sombere of boze gevoelens. Gevoelens van stress of het gevoel dat je niets meer onder controle hebt. Voor deze tieners staan wij klaar. In ons pand aan de Lessepsstraat 78 vinden alle coachingsgesprekken plaats. Bij de eerste sessie vragen wij of een ouder of verzorger mee komt voor een intake.

Lees meer