Het goede voorbeeld

Een korte samenvatting van de kinder-vakantie-bijbel-week in de voorjaarsvakantie

Nog voordat de limonade klaar stond renden er al een paar kids door de ruimte. De knutselspullen worden bedekt met een kleedje zodat er niet al van alles uit wordt gehaald voordat we aan het knutselen toekomen. De begeleiders zien heus wel dat er stiekem onder gekeken wordt, maar die nieuwsgierigheid is te mooi om af te kappen. Hopelijk zijn ze net zo nieuwsgierig naar Jezus en zijn verhalen.

Het YFC Utrecht kantoor in Zuilen is weer omgetoverd tot een gezellige plek voor kinderen om samen te komen en over Jezus te leren. De slingers en ballonnen kleuren de ruimte en de geur van oma’s pannenkoeken doen de monden wateren. We verzamelen eerst in de kring, die is vertrouwd. Het thema wordt geïntroduceerd met bijpassende kinderliedjes. Enthousiast schieten de begeleiders omhoog om de gebaren erbij uit te voeren, want die moeten immers het goede voorbeeld geven en misschien vinden ze het stiekem wel leuk om hun kindertijd te herbeleven door mee te doen, maar de kinderen vinden het nog een beetje ‘awkward’. In de loop van de week doen de kinderen steeds meer mee.

Jezus ziet jou, helpt jou en is blij met jou. Dat is wat we over wilden brengen deze drie ochtenden in de voorjaarsvakantie. Deze week zijn deze kinderen ook door de begeleiders gezien, geholpen en gewaardeerd. De kinderen hebben op hun beurt ook weer aandacht besteed aan mensen in hun omgeving door voor ze te bidden (of naja, voor ze te laten bidden want zelf hardop bidden is toch nog wel eng). Daarna hebben ze elkaar geholpen met knutselwerkjes of ons geholpen met het uitdelen van eten en drinken. Aan het einde van de week hebben zij hun dankbaarheid uitgesproken voor alles wat God ze heeft gegeven. De kring moest misschien weer worden afgebroken en opgeruimd, maar de cirkel is rond.

– Geschreven door Tirza (stagiaire jongerenwerk)