AchterOP

AchterOP is een nieuw initiatief waarbij kinderen die achterop zijn geraakt in hun schoolontwikkeling de kans krijgen om te ontdekken waar ze goed in zijn en hoe zij deze talenten kunnen inzetten om vooruit te komen op school. Elk voor- en najaar start er een nieuwe groep. AchterOp vind plaats in ons pand aan de Lessepsstraat 78. Voor meer informatie of als je je wilt aanmelden, mail: jorinde.stolk@yfc.nl

De groep van dit najaar is al gestart. In november start er een nieuwe groep. Stuur Jorinde een email als je interesse hebt!

Ik moet misschien blijven zitten, dat wil ik echt niet. Rekenen en lezen vind ik lastig maar thuis kan ik niet oefenen want daar zijn altijd zo veel mensen. Ook vind ik het soms moeilijk om me te concentreren in de klas.
H. 11 jaar

Meer informatie

Voor wie: Kinderen uit groep 6, 7 en 8 die moeite hebben om mee te gaan met het tempo op school maar wel het potentieel hebben om verder te komen.

Door wie: Een professioneel jongerenwerker met ervaring in het onderwijs.

Wat: Binnen een traject van 6-8 weken werken we met een groepje kinderen aan de thema’s waardoor ze achterop geraakt zijn. Dit heeft betrekking op schoolprestaties als ook op verschillende leefgebieden.

Hoe: Door het gebruik van creatieve vormen ontdekken kinderen eerst wat hun talenten en toekomstdromen zijn. Vervolgens leren ze om deze talenten door middel van nieuwe strategie├źn in te zetten bij vakken waar ze moeite mee hebben.