Meidenclub Kanaleneiland

In September is onze meidenclub in Kanaleneiland weer van start gegaan met een feestje en een mooie opkomst. De groep bestaat uit meiden uit groep 7, die het leuk vinden om met elkaar te kletsen, knutselen en spellen te spelen.

Sinds de start van de club hebben we leuke activiteiten gedaan zoals slijm maken, cakes versieren, tasjes verven en nog veel meer. Ook hebben we hebben samen spelenderwijs gewerkt aan teambuilding en hebben we gesprekken gehad over vooroordelen en emoties.
Wij, de meidenwerkers, vinden het erg leuk om deze meiden beter en beter te leren kennen. We merken dat ze open durven te zijn en we hebben een aantal vaste meiden (5) die elke week trouw komen. Gemiddeld zijn er iedere week ongeveer 7 meiden. Ze geven zelf aan erg te genieten van de meidenclub en dat ze ook dingen uitproberen die ze niet eerder gedaan hebben.

Wij willen in de toekomst nog meer toewerken naar een hechte groep, waarin de meiden voor elkaar klaarstaan en elkaar positief bekrachtigen. Daarnaast willen we meer de diepte ingaan door gesprekken op gang te brengen over vriendschap en relaties, culturele verschillen en zelfbeeld.
Zo hopen we dat ze meer inzicht krijgen op wat voor invloed zij zelf kunnen uitoefenen op hun eigen levens en op hun omgeving en hun gevoel van eigeneffectiviteit vergroten. In de lockdown kunnen de meiden helaas niet fysiek afspreken, maar hebben we gelukkig wel contact met de meiden door de groepsapp.

– Geschreven door Tirza (stagiaire jongerenwerk)